Voorafbetalingen 2019

Vanaf 2019 is er nog slechts 1 rekeningnummer voor iedereen (particulieren, zelfstandigen en vennootschappen) die voorafbetalingen wenst te doen.

  • Dit rekening nummer is BE61 6792 0022 9117.
  • De gestructureerde mededeling voor particulieren  is een vrije mededeling. Deze bedraagt “NIEUW” gevolgd door uw nationaal nummer (deze vindt u terug op de achterzijde van uw identiteitskaart). U kan slechts 1 nationaal nummer gebruiken in de mededeling. Het is dus niet mogelijk om als partners één betaling te verrichten. Er dient dus per belastingplichtige betaald te worden en elk met zijn/haar nationaal nummer.
  • Zelfstandigen en vennootschappen dienen hun ondernemingsnummer te gebruikten als mededeling.

De correcte mededeling kan u ook terug vinden op de documenten die u van de dienst Voorafbetalingen zal ontvangen.

Er is ook een overgangsmaatregel voorzien voor vennootschappen waarvan hun boekjaar niet gelijk loopt met een kalenderjaar. Deze vennootschappen dienen nog steeds het oude rekeningnummer (BE20 6792 0023 3056) te gebruiken. Vanaf het moment dat zijn hun nieuwe boekjaar staten in 2019, dienen zij ook de voorafbetalingen te storten op het nieuwe rekeningnummer.

De voorafbetalingen dienen te gebeuren voor 10/04 ; 10/07 ; 10/10 en 20/12 voor particulieren, zelfstandigen en vennootschappen waarvan het boekjaar per kalenderjaar loopt.

Conclusie:
Indien u een voorafbetaling wenst te doen, let er dan zeker op dat u het nieuwe rekeningnummer en de correcte mededeling gebruikt.

Publicatiedatum: 25 maart 2019

Tags: boekjaar / boekjaren / rekeningnummer / voorafbetalen / voorafbetaling

Terug naar lijst


Reageer op dit artikel:


Website door Ntriga.Agency